Пандемиски поуки

2020та звучеше ветувачки… Ја дочекавме со широко отворени раце и со големи очекувања, но наместо харизматична добивме хаотична година. Животот одеднаш стана драстично поинаков, чувствата на збунетост и неизвесност беа неизбежни. Сепак, не многу подоцна, кај повеќето од нас се случи значајна промена. Збунетоста се претвори во јасност дека многу работи ќе се променат. Неизвесноста…

Генерација Z: Карактеристики и Интереси

Веќе добро сме запознаени со миленијалците, генерацијата која ги фати оние последни години на живот без интернет, но кои без проблем се снајдоа во дигиталниот свет. Сега е време да ги запознаеме и новите дечки од генерацијата Z! Како генерација тие составуваат една третина од светската популација. Родени се во периодот од 1997 до 2010…

THE NEVER ENDING CYCLE

Everything moves, and everything changes. The information we send, receive and multiply represents movement. The ideas we develop, nurture and grow are also a form of movement. As witnesses of the digital evolution, we can see how technological advancements shift our reality and provoke constant change and movement. And as globalization progresses, change is inevitable.…