Генерација Z: Карактеристики и Интереси

Веќе добро сме запознаени со миленијалците, генерацијата која ги фати оние последни години на живот без интернет, но кои без проблем се снајдоа во дигиталниот свет. Сега е време да ги запознаеме и новите дечки од генерацијата Z! Како генерација тие составуваат една третина од светската популација. Родени се во периодот од 1997 до 2010…